Een wijnclub in de Rupelstreek?

Enkele door wijn gepassioneerde vrienden wilden hun ervaring met en kennis over wijn delen met anderen. Enkele collega’s werden ook door deze microbe aangetast en sinds 2000 was de wijnclub ‘De Epicuristen’ een feit. Ons ledenaantal groeide gestaag naar een dertigtal.

Op onze thema-avonden proeven we gemiddeld een 10-tal wijnen en behandelen we onderwerpen zoals de verschillende druivensoorten, een wijnregio, een wijntype, een blindproef, de combinatie voeding en wijn, …  occasioneel gebracht door een externe gast-spreker, vaak ook door iemand van de commanderij zelf.

Het bestuur

Een commanderij kan alleen maar zo boeiend en interessant zijn dankzij een fantastisch bestuur. Deze mensen zetten zich dagelijks in om leuke thema-avonden en een onvergetelijke wijnreis te organiseren. Elk jaar weten zij zich steeds te overtreffen. Mede dankzij hun onvermoeibare inzet leren we telkens weer bij en groeit onze wijnkennis.

 

Ontdek hieronder de mensen die het allemaal mogelijk maken.

Van links naar rechts:

Patrick Wouters (Penningmeester & Secretaris), Koen Offeciers (Wijnmeester), Michel Terlinck (Ere wijnmeester & keldermeester), Peter d'Hondt (Voorzitter), Valérie Ilegems (Webmaster) en Benny Van den Bempt (Ondervoorzitter)


De leden

We zijn een vrolijke bende die graag samen komt om meer te leren over wijn maar het hoeft allemaal niet zo stijf en formeel te zijn. Sommige onder ons hebben een wijncursus achter de rug, anderen zijn wijnhandelaars maar het merendeel zijn gewone mensen met een enorme voorliefde voor lekkere wijn.

Iedereen is welkom, ongeacht de leeftijd, de kennis, de achtergrond. Samen gaan we op ontdekkingstocht naar de wondere wereld van wijn en breiden we onze kennis verder uit.

Word jij ons nieuwste lid? Neem een avond deel als losse proever of schrijf je meteen in als lid!